Vandaag vonnis in zaak Bouterse-Santokhi
17 Mar 2015, 04:00
foto
President Desi Bouterse versus VHP-voorzitter Chan Santokhi.


De rechter zal vandaag vonnis vellen in de zaak die president Desi Bouterse aanhangig gemaakt heeft tegen VHP-voorzitter Chan Santokhi. De VHP heeft toestemming gekregen van de rechter om zich ook als partij te voegen in deze zaak. Gerold Sewcharan, raadsman van Santokhi, voerde aan dat zijn cliënt op de ressortvergadering van Pertjajah Luhur op 23 november vorig jaar, als VHP-voorzitter het woord gevoerd heeft.

Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht. Bouterse zou Suriname ook in handen gebracht hebben van wapenhandelaren. "En alsof dat nog niet voldoende is, a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre".

In december besloot Bouterse Santokhi voor het gerecht te dagen. Hij wordt bijgestaan door Nailah van Dijk. De president wil dat de VHP-voorzitter via diverse media zijn verontschuldigingen moet aanbieden aan hem. De VHP zei in een persbericht dat de voorzitter van de NDP met juridische instrumenten de politicus Santokhi monddood wil maken in de politieke strijd naar de verkiezingen toe.

Santokhi noemde de stap van Bouterse ‘onsportief’ en ervaart het als een teken van zwakte om op politiek niveau strijd te voeren. Santokhi deelt mee over genoeg informatie en documentatie te beschikken vanaf 25 februari 1980. “We gaan het binnenkort presenteren. Alles wat u niet kon horen vanwege de amnestiewet, gaat u nu wel horen. Ik ga kijken of hij daar ook met een amnestiewet gaat komen", zei Santokhi op 23 december op een VHP-bijeenkomst in ressort Kwatta.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May