17.000 verzekeringspasjes al uitgedeeld
17 Mar 2015, 06:00
foto
De verzekeringsmaatschappijen bezig met uitgifte van de pasjes aan on- en minvermogenden in het KKF-gebouw. (Foto: René Gompers)


Het overhandigen van verzekeringspasjes is de derde ronde ingegaan. Maandag
zijn er 3000 pasjes uitgereikt in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Overwegend vrouwen en mensen met een beperking waren aan de beurt om hun pasjes voor de basiszorgverzekering op te halen. Vicepresident Robert Amerali nam een kijkje en is tevreden met de gang van zaken. Tot nu toe zijn 17000 pasjes verstrekt aan on- en minvermogenden.


De pasjes zijn verstrekt door het Staatsziekenfonds, Self Reliance, Parasco en Assuria. Het was erg druk, mensen stonden in lange rijen. Ongeduldig zaten de aanwezigen te kijken wanneer ze werden op geroepen om naar voren te komen. De aanwezigen letten er goed op dat niemand wordt voorgetrokken. Om het geheel in goede banen te leiden was de adviseur bij het kabinet van de vicepresident, Theo Mase, ook aanwezig met zijn werkteam.

"Ik ben heel blij met mijn nieuwe pas en ik zal er goed gebruik van maken", zegt Karimbaksh Zorida (48) aan Starnieuws. Zij weet nog niet of zij haar oude huisarts zal behouden.
Er volgen nog meer rondes kondigt de vicepresident aan, want het gaat om 50.000 pasjes die landelijk nog afgegeven moeten worden. Van de week zullen de scholen bezocht worden. Het Miranda Lyceum zal de eerste school zijn die aangedaan wordt.

Elisabeth Fontinie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May