Huisvesting, werkloosheid en krap budget groot probleem
16 Mar 2015, 16:00
foto
PL-presidentskandidaat Raymond Sapoen vindt het persoonlijk contact met de achterban belangrijk.


Huisvesting en werkloosheid onder de jongeren, zijn de belangrijkste problemen waarmee buurtbewoners van onder andere Menckendam en Koewarasan kampen. Ook komen de mensen heel moeilijk uit met hun budget. Twee teams van de Pertjajah Luhur (PL) deden afzonderlijk deze buurten aan om er vlaggen te plaatsen en kwamen tijdens gesprekken met de buurtbewoners steevast tot dezelfde conclusie. “Mensen hebben geld, maar het is niet genoeg om er van rond te komen,” constateert Raymond Sapoen, presidentskandidaat van de PL. Hij maakte deel uit van het team dat in het weekend een huis-aan-huisactie te Koewarasan uitvoerde, waarbij tegelijkertijd vlaggen werden geplaatst bij de mensen die met de partij sympathiseren.

“Waar de mensen een paar jaar terug met een honderdje een week of twee konden overleven, is dit bedrag nu in een dag op. Dat is één van de dingen die ons echt is bijgebleven tijdens de gesprekken. Het tweede is het stukje van huisvesting. Mensen hebben gezegd: ‘Er worden huizen verdeeld, maar ik heb zes kinderen en ik moet uit het huis. Ik werk voor de overheid, maar ik voldoe niet aan de randvoorwaarden om aan een huis te komen.’ Dus je begrijpt dat hetgeen beoogd wordt met huisvesting in ieder geval bij deze mensen niet tot zijn recht komt,” schetst PL-hoofdbestuurslid Mike Noersalim het probleem. Hij maakte deel uit van het team dat zaterdagmiddag Menckendam aandeed.

Noersalim is er van overtuigd dat V7 hierin een oplossing zal brengen. In de partijprogramma’s van de diverse partijen binnen V7 wordt hier aandacht aan besteed. Met name voor deze doelgroep, de mensen die moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen en met zes tot zeven gezinnen in een huis zitten, wil de combinatie zich inzetten. “Het gaat niet eens om koopwoningen, maar echt woningen voor die groep,” stelt Noersalim. Hij is een van de DNA-kandidaten van de Pertjajah Luhur en zal op plek nummer 14 in Paramaribo worden gepositioneerd.

Contact belangrijk
De reacties te Menckendam waren overwegend positief. “Kijk maar zelf hoeveel vlaggen we hebben mogen plaatsen. Dít is onze peiling. Niet de peiling van Nikos en Idos. En onze peiling zal op 25 mei blijken een heel groot verschil te zijn met de andere peilingen,” zegt Noersalim. Ook Sapoen is heel tevreden over het verloop van het vlaggenproject op Koewarasan. Mensen van wie hij verwachtte dat ze vanwege een andere vlag geen toestemming zouden geven een PL-vlag te plaatsen, bleken juist wel een PL-vlag te willen.

Sapoen heeft gemerkt dat het bij de mensen niet zozeer gaat om de vlag, maar om het contact. Zaterdag was hij te Dessa reeds huis aan huis gegaan voor het persoonlijk contact met de mensen. Op zondagochtend was Koewarasan aan de beurt, waarna het team haar veldwerk vervolgde te Jakinproject. Volgens plan zal Domburg vandaag worden aangedaan. “Zo proberen we een groot aantal gebieden aan te doen en het sociaal contact met de mensen te verstevigen. Ondanks de peilingen zien we dat de traditionele achterban van de partij in alle streken in Wanica intact zijn,” merkt Sapoen op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May