'Bewuste Jonge Kopers' gaan letten op prijs en kwaliteit
16 Mar 2015, 04:00
foto
De vereniging 'Bewuste Jonge Kopers' opgericht tijdens de 'Global Money Week Beurs'.


De 'Bewuste Jonge Kopers' zag het levenslicht tijdens de 'Global Money Week Beurs'. Deze vereniging werd geïnstalleerd door minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie. De vereniging heeft al 40 leden, allen kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. De jeugdigen hebben zich gebundeld om de winkeliers te bewegen de prijs redelijk te houden en om betere artikelen te verkopen. Deze activiteit werd afgelopen week gehouden door de Centrale Bank van Suriname en Stichting Projekten.

Tosendjojo vroeg aan de leden van de vereniging om hun vriendjes en vriendinnetjes te zeggen, ook lid te worden. Zo zal een grote groep jonge bewuste kopers in Suriname opstaan en de handelaren en winkeliers dwingen om zorg te dragen voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding van hun artikelen.
Yvonne Caprino en Agnes Ritfeld van Stichting Projekten legden aan de jongeren uit wie een consument is en waarom je bewust moet kopen. Albert Alleyne van de Consumentenkring hield een presentatie over de rechten van de consument. Deze informatie is belangrijk voor de nieuwe vereniging.

Humphrey Schurman, voorzitter van Stichting Projekten, legde uit dat dit een absolute primeur is, niet alleen in Suriname maar in de hele wereld. Hij benadrukte dat Stichting Projekten steeds zoekt naar methoden om de jeugd bewust te maken van haar financiële en sociale verantwoordelijkheid. Stichting Projekten werkt met partners samen aan uitbreiding van het programma Aflatoun maar ook de oprichting van de 'Bewuste Jonge Kopers' moet gezien worden in het licht van sociale en financiële educatie. De kinderen zullen regelmatig bij elkaar komen en hun ervaringen als kritische consument uitwisselen. Daarnaast zullen ze getraind worden in onder andere budgetteren, in begrotingen maken en ze zullen begrippen leren uit de financiële wereld zoals pensioen, hypotheek en verzekeringen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May