PALU gaat met ABOP samenwerken
15 Mar 2015, 00:20
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk met de PALU-toppers Jim Hok (voorzitter) en de assembleeleden Anton Paal en Henk Ramnandanlal. (Foto: René Gompers)


De voorzitter van PALU, minister Jim Hok, heeft het uiteindelijk gezegd aan het eind van zijn toespraak zaterdagavond. Hij merkte op dat Ronnie Brunswijk om een reden daar is. "Bravo is niet zomaar hier, want wij hebben voornemens om met ABOP samen te werken", deelde Hok mee. Het doek NDP en PALU is gevallen. De PALU vierde zaterdag haar 38ste verjaardagsfeest in partijgebouw Bun Dyari aan de Kafiluddistraat.

Niet alleen de NDP gaat voor 'nog vijf', maar ook ABOP en PALU maken zich op voor continuïteit van de regeermacht. Hok merkte op dat veel mensen willen weten hoe PALU de verkiezingen ingaat. Hij deelde mee dat het niet PALU's idee is om niet meer samen te werken met de NDP. De paarse partij heeft het besluit genomen dat er niet samen de verkiezingen ingegaan wordt. "Net als ABOP vinden wij dat wij verantwoordelijk zijn voor het verzette werk", stelde Hok. Hij haalde aan dat deze regering heel veel heeft neergezet. Net als ABOP dacht PALU dat 'we tap ay' de regering zouden vormen. "De Engelsen zeggen 'don't change a winning team'. Maar wij kregen te horen dat er geen samenwerking meer mogelijk is met de coalitiepartijen", deelt Hok mee.

Hij haalde aan dat velen dit zien als een vernedering. De PALU heeft er alles aan gedaan om een bijdrage te leveren. Sinds het doek is gevallen, heeft hij niemand gezien die er blij mee is. Niet in de PALU, de ABOP of de NDP. Hok zei dat het duidelijk moet zijn dat zijn partij zich niet heeft teruggetrokken. Wat er ook gebeurt, hij blijft van de NDP houden. Er is iets kleins gebeurd in Coronie, maar dat kan volgens Hok niet de aanleiding zijn om dit besluit te nemen. Hoewel de PALU absoluut niet gelukkig is met de situatie, zal er geen houding tegen de NDP worden aangenomen. Hok benadrukte dat PALU een visie heeft en dat deze overeind blijft in welke vorm dan ook de verkiezing zal worden ingegaan. Het congres heeft op 8 maart het bestuur het mandaat gegeven om al het mogelijke te doen om succesvol uit de verkiezing te komen. Hok benadrukte dat PALU niet ernaar streeft om de grootste partij te worden, maar wel om de beste ontwikkelingspartner te zijn. "De PALU in de regering is een garantie voor de ontwikkeling".

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May