Brunswijk zet deur wagenwijd open voor PALU
15 Mar 2015, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk (links) voelt zich thuis bij PALU. Naast hem bestuurslid Cyrill Eersteling en partijvoorzitter Jim Hok. (Foto: René Gompers)


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk nodigt PALU uit om deel uit te maken van de Alternatieve Combinatie. Hij zegt enorm veel waardering te hebben voor voorzitter Jim Hok (minister van Natuurlijke Hulpbronnen) en Assembleelid Henk Ramnandanlal, die ondervoorzitter is van de partij. Voor Brunswijk maakt het niet uit hoe klein een partij is, het gaat om de meerwaarde en die heeft de PALU volgens hem absoluut wel.

Brunswijk bracht zijn felicitatieboodschap uit zaterdagavond tijdens de viering van de 38ste verjaardag van de PALU in Bun Dyari aan de Kafiluddistraat. Ook Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, bracht de felicitatie namens president Desi Bouterse over aan de jarige partner.

De ABOP-voorzitter zei dat hij aan NDP-voorzitter Bouterse heeft gevraagd om samen de verkiezing in te gaan. De paarse partijleider zei dat hij het wel wil, maar zijn achterban heeft een andere mening. "Nu is KTPI eruit en ik hoorde PALU ook", deelde Brunswijk mee. De ABOP heeft al een samenwerking met de KTPI en de deuren staan voor PALU ook wagenwijd open. Brunswijk meent dat er geen regering gevormd kan worden zonder blokvorming. De Alternatieve Combinatie is volgens hem een middenblok, nodig om te kunnen regeren.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May