DNA oordeelt vandaag over pensioen 'Revo-ministers'
16 Mar 2015, 02:00
foto


Ministers en onderministers die in de periode van de militaire staatsgreep in functie waren, maken geen aanspraak op pensioen en onderstand. De wet is in 1994 gewijzigd. Zij ontvangen pensioen op basis van decreten die in de 'Revo-periode' waren uitgevaardigd. Dit bedrag is gemiddeld SRD 60. De Nationale Assemblee (DNA) zal zich maandag buigen over de wetswijziging.

In de commissie van rapporteurs hebben zitting Anton Paal (voorzitter), Ronny Asabina, Oesman Wangsabesari, Radjkoemar Randjietsingh, Theo Vishnudatt en Ronnie Brunswijk. Opmerkelijk is dat Randjietsingh ook minister was in de periode van de staatsgreep.

In de memorie van toelichting van de ontwerpwet wordt aangegeven dat de ministers en onderministers in de jaren 1980 tot 1988 intensief werk hebben verricht in het belang van de natie Suriname. Zij zijn formeel benoemd in deze hoge ambtelijke functies en hebben het land naar eer en geweten gediend.

De regering meent, dat met de invoering van de wijziging van de wet, de rechtsgelijkheid wordt gediend. Er moet met de wetswijziging een einde gemaakt worden aan de onbillijke discriminatoire situatie voor de groep van gewezen ministers en onderministers.

Voor vandaag zijn ook op de agenda de wijziging van financiële voorzieningen voor Assembleeleden en gewezen leden. Daarna zal een begin worden gemaakt met de begrotingsbehandeling 2015.
pdf-icon.gif ontwerpwet.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May