Inheemse dorpen gaan leren over bosbeheer
12 Mar 2015, 15:00
foto
Minister Steven Relyveld van RGB heeft de eerste steen gelegd voor de bouw van de nieuwe SBB-controlepost. (Foto:min RGB)


De inwoners van de inheemse dorpen Redidoti, Koenbasi, Casipora, Pierrekondre en Mapane krijgen training in het duurzaam beheren van hout. De inheemse gebieden in de omgeving van de nieuwe Carolinabrug zullen leren hoe zij moeten omgaan met het bos en al zijn producten, opdat de komende generaties hetzelfde rendement kunnen halen uit hetzelfde bos.

Als alles volgens planning verloopt zal er binnen drie maanden een nieuwe controlepost van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) te Redidoti staan. Het is de bedoeling dat de post niet alleen toezicht houdt op de houtkap, maar ook op het wildbeheer. De boswachters van SBB zullen daarbij intensief samenwerken met de jachtopzieners van de dienst Landsbosbeheer.

Sinds de opening van de Carolinabrug eind vorig jaar, is de transport van producten uit deze inheemse gebieden vergemakkelijkt. De ontsluiting van dit gebied leidt tot ontwikkeling en verhoogde producties. De verwachting is dat ook de houtkap intensiever zal worden. Om dit en andere bosactiviteiten in de hand te houden, heeft minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer woensdag de eerste steen gelegd voor de bouw van de nieuwe SBB-controlepost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May