DNA wil op valreep financiële voorzieningen in orde krijgen
12 Mar 2015, 01:00
foto


De Nationale Assemblee heeft een drukke agenda donderdag. De salarissen van de rechterlijke macht en andere financiële voorzieningen zullen worden opgetrokken. Deze moeten in lijn komen met die van de regering. Er is vandaag ook een vergadering uitgeschreven waarin de financiële voorzieningen van assembleeleden en gewezen leden aan de orde komt. Een andere wet zal worden gewijzigd om de 'Revo-ministers' tegemoet te komen. De wijziging van de Wet Auteursrechten staat ook op de agenda.

De Assembleeleden Anton Paal (PALU), Asiskumar Gajadien (VHP) en Theo Vishnudatt (NDP) hebben een initiatiefwet ingediend voor de wijziging van de 'Wet Geldelijke Voorzieningen Rechterlijke Macht met rechtspraak belast en de Procureur-Generaal'. Zij stellen voor dat de president van het Hof van Justitie en de procureur-generaal een bedrag gelijk aan 90% van de bezoldiging van de president van de republiek Suriname zullen ontvangen. Dit komt neer op SRD 32.560 per maand. De vicepresident van het Hof van Justitie begint met SRD 24.420 per maand oplopend in vijf periodieken tot SRD 29.305. Dit is 75% tot 90% van de president van het Hof.

Voorgesteld wordt om de bezoldiging van een lid van het Hof van Justitie (rechter) vast te stellen tussen 55-85% van die van de president van het Hof. Het beginsalaris is dan SRD 17.908, oplopend in tien periodieken tot SRD 27.678. De bezoldiging van een voltijds lid plaatsvervanger wordt voorgesteld van SRD 15.954 tot SRD 17.910 (in vier periodieken). Ook diverse andere voorzieningen en emolumenten worden in het initiatiefvoorstel geregeld. Nadat in de huishoudelijke vergadering overeenstemming is bereikt, zal de openbare vergadering morgen gelijk worden gehouden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May