Begrotingsbehandeling 2015 vrijdag
11 Mar 2015, 18:05
foto


De begrotingsbehandeling staat voor vrijdag 12.30 uur op de agenda. Deze vergadering is vandaag uitgeschreven door Assembleevoorzitter Jennifer Simons. Na de opening en ingekomen stukken, komen de algemene politieke beschouwingen aan de orde. Daarna zullen de begrotingen van de ministeries onder de loep worden genomen.

Voordat de begroting in het openbaar wordt behandeld, zullen er in de huishoudelijke vergadering vrijdagmorgen, afspraken worden gemaakt. 'Bespreking werkwijze begrotingsbehandeling dienstjaar 2015' staat er op de agenda van de huishoudelijke vergadering.

Eerder is er een besluit genomen dat de spreektijd van de algemene politieke beschouwing zal worden ingekort. Hier was de oppositie het niet mee eens. Gezien de tijdsdruk die er is ontstaan, zullen de begrotingen niet uitgebreid behandeld kunnen worden. Minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken heeft eerder aangekondigd dat in maart hij een goedgekeurde begroting moet hebben om de verkiezingsuitgaven te kunnen doen. Er is SRD 80 miljoen begroot voor de organisatie van de verkiezingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May