23 od's doen mee aan regionale leiderschapstraining
11 Mar 2015, 17:00
foto
De deelnemers worden verwelkomd te Klaaskreek in het district Brokopondo.


De onderdirecteuren van de verschillende ministeries en overheidsinstanties in het Caribisch Gebied, brengen vandaag een bezoek aan verschillende organisaties in het district Brokopondo. Zij moeten in het veld om na te gaan welke leiderschapsrollen er gedemonstreerd worden in deze organisaties. 23 onderdirecteuren (od's) doen mee aan deze regionale leiderschapstraining.

De thema's die onderzocht worden zijn:
Gender & environment, health & welbeing, Economic development, Governance en Regional Integration.
De Caribbean Leadership Program is een zeven jaar durend project, gefinancierd door het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken, Handel en Ontwikkeling. Een van de belangrijkste onderdelen van het project is een multi-gefaseerde Leadership Development Programma gericht op de top drie niveaus van leiderschap in de publieke sector in twaalf deelnemende landen. Dit jaar is COHORT 4 gestart, waarvan de tweede module in Suriname wordt gehouden van 9-13 maart. Het algemene thema is: 'Leading in context & Complexity.

Onder de indruk
Delegatieleider Joan Underwood is onder de indruk van Suriname. Vooral de ontvangst door het traditioneel gezag van Klaaskreek vindt zij hartverwarmend.
'Ik ben voor het eerst hier maar het voelt als thuiskomen. Ik ervaar in mijn geest dat we allemaal broers en zussen zijn, het maakt niet uit in welk land we wonen'.
Voor de veldbezoeken gaan de participanten onder meer naar Plantage Peperpot, Grassalco, Iamgold, Medische Zending, Nieuw Lombe en het districtscommissariaat Brokopondo.

Namens Suriname hebben reeds meerdere topfunctionarissen geparticipeerd in dit programma, te weten: Urmie Vrede, Thelma Douglas-Pinas en Michael Watson en vertegenwoordigers van de Caricom Competition Commission in Suriname: de heren Musa Ali en Barry Headley.

De workshop wordt medegefinancierd door het kabinet van de vicepresident & het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De delegatie keert vanavond terug naar Paramaribo. De workshop wordt vrijdag afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May