Extra aandacht voor mensen met beperking
11 Mar 2015, 09:00
foto
Jeugdparlementariër Diego Vrede, Caricom jeugdambassadeur Tasmara Pique en Santousha Slijngaard tijdens een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


Op zaterdag wordt de ‘anti-discriminatie week’ gelanceerd op het Willebrod Axwijk Sportcomplex. Met de slogan ‘To celebrate one nation, we have to stop discrimination’ is het de zesde keer dat deze week wordt gehouden. De Caricom jeugdambassadeurs Tasmara Pique en Franky Koffie zijn belast met de organisatie en worden hiervoor ondersteund door het jeugdparlement. De ‘anti- discriminatieloop’ staat voor de dertiende keer op schema.

Pique geeft aan dat het programma dit jaar is aangepast. “Wat het speciaal maakt is dat we de Funday bij onze launch hebben bijgevoegd. Dat houden we speciaal voor mensen met een beperking, omdat we ze ook in de bloemetjes willen zetten. We gaan een leuke dag met ze hebben”, zegt Pique. Zij vindt dat voor deze verandering is gekozen, “omdat is gebleken dat de gemeenschap eerder voor de launch (14 maart) en de loop op de laatste dag (21 maart) komt”. Volgens haar kunnen deze mensen tijdens de opening extra aandacht krijgen. Ook de jaarlijkse kranslegging bij het anti-discriminatie monument staat op schema.

De Caricom jeugdambassadeur deelt mee dat ook dit jaar het aantal lopers is gesteld naar 5000. Ze merkt op dat er veel is geleerd van de voorgaande organisatie. “Ze mochten niet met alcohol naar binnen komen. Ook het knippen van truitjes houden we goed in de gaten. De jongeren dienen zich aan de regels te houden. Ze moeten gewoon netjes zijn”, legt Pique uit. Vanuit het ministerie van Sport en Jeugdzaken zijn er middelen vrijgemaakt voor deze week.

De week wordt afgesloten met een Award ceremonie en Crea-expo. De award ceremonie houdt in dat er namen uit de gemeenschap worden gestuurd van mensen die een voorbeeldfiguur zijn. “Deze persoon moet dan tegen discriminatie zijn”. Bij de Crea-expo wordt de aandacht gevestigd op jongeren van de basisschool. ”Aan de hand van onze slogan worden de jongeren in de gelegenheid gesteld om een werkstuk te maken. Er wordt dan een winnaar gekozen”, legt Pique de opzet van de expositie uit.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May