Beslissing rechter: Landveld geen voorzitter NOP
11 Mar 2015, 00:00
foto


Melvin Clemens is de voorzitter van de Nationale Ontwikkelings Partij (NOP). De rechter heeft Hynes Landveld verboden om zich uit te geven als voorzitter van deze partij. Clemens is naar de groene tafel gestapt om zijn gelijk te krijgen. Raadsman Gerold Sewcharan bevestigt tegenover Starnieuws dat Clemens de rechtmatige voorzitter is van de NOP.

Landveld heeft namens de NOP een intentieverklaring getekend met vijf andere partijen om het Mega Front te vormen. Intussen maken de partijen zich op om vandaag om 10 uur een definitief samenwerkingsakkoord te tekenen voor deelname aan de komende verkiezingen. Op 3 maart hebben Democratische Unie Suriname, Nieuw Suriname, De Nieuwe Leeuw, Nationale Ontwikkelings Partij, Ontwikkeling door Eenheid en de Progressieve Politieke Partij een intentieverklaring getekend.

Sewcharan zegt dat het vonnis nog moet worden betekend aan Landveld. Hij verwacht vandaag te beschikken over de uitspraak van de rechter. Er is ook een dwangsom indien Landveld zich niet houdt aan het vonnis. Clemens had Landveld al gevraagd om zich niet uit te geven als voorzitter van de partij. Hij had gewaarschuwd dat hij naar de rechter zou stappen. De advocaat legt uit dat Landveld geen overeenkomst kan tekenen met wie dan ook namens de NOP, omdat Clemens de rechtmatige voorzitter is. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft ook nog geen uittreksel verstrekt aan de NOP om zich in te kunnen schrijven bij het Centraal Hoofdstembureau. Dit dispuut is gemeld bij het OKB.
Advertenties