Wetswijziging Auteursrecht donderdag op de agenda
11 Mar 2015, 07:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft voor donderdag een huishoudelijke én openbare vergadering uitgeschreven. De wijziging van de Wet Auteursrecht staat op de agenda. Verder de wijziging van de Wet tot regeling geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee. Ook de Wet financiële voorzieningen ministers en onderministers zal worden aangepast.

Eerst zal tijdens de huishoudelijke vergadering het vooronderzoek van de Auteurswet en de geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblee worden behandeld. Indien er goedkeuring wordt gegeven, zullen deze agendapunten tijdens de openbare vergadering aan de orde worden gesteld.

Dinsdag is de Wet Auteursrecht weer aan de orde gesteld tijdens de huishoudelijke vergadering. Oppositieleden die vinden dat er sprake kan zijn van inmenging in processen die over muziekauteursrecht in behandeling zijn bij de rechter, willen in de ontwerpwet opgenomen hebben dat de wet niet geldt hiervoor. Dit is niet overgenomen door de coalitie.

De initiatiefwet is ondertekend door Jennifer Simons, Ruth Wijdenbosch, Walther Bonjaski, Ricardo Panka, Martha Djojoseparto, Anton Paal, Patrick Kensenhuis, Harish Monorath en Mahinder Rathipal. In de commissie van rapporteurs hebben zitting: André Misiekaba (voorzitter), Radjkoemar Randjietsingh, Joan Dogojo, Guno Castelen, Marinus Bee, Arthur Tjin-A-Tsoi en Theo Vishnudatt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May