Dino krijgt 16 jaar celstraf
10 Mar 2015, 14:06
foto
Dino Bouterse (archieffoto)


De New Yorkse rechter Shira Scheindlin heeft Dino Bouterse (42) vandaag veroordeeld tot ruim zestien jaar cel. Dat melden Nederlandse media zojuist. Hij heeft zich volgens de rechter onder meer schuldig gemaakt aan drugssmokkel. Hij kreeg in totaal 195 maanden celstraf. Dino heeft ruim achttien maanden in voorarrest gezeten.

Dino kon 30 jaar gevangenisstraf of levenslang krijgen voor poging tot cocaïnesmokkel naar de Verenigde Staten, illegaal wapenbezit en verdenking van ondersteuning van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah. Dino is op 29 augustus 2013 in Panama aangehouden en uitgeleverd aan de VS. De minimum straf voor deze feiten is vijftien jaar.

De verdediging van Dino heeft ervoor gekozen om gedeeltelijk schuld te bekennen, in ruil voor strafvermindering. Dit is een normale aangelegenheid in de VS, waarbij afspraken worden gemaakt tussen de aanklager en de verdediging. Hoe het zal uitpakken, ligt uiteindelijk aan de beslissing van de rechter.

Er is in Suriname ook uitgebreid onderzoek gedaan door Amerikaanse maatschappelijk werkers voor strafvermindering. Er werden personen geïnterviewd rond Dino, die hebben verklaard dat Dino nooit terroristen zou faciliteren in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May