Plooien BvL en overheid gladgestreken
09 Mar 2015, 08:00
foto
Wilgo Valies, voorzitter BvL


Pas na intern overleg van minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) wordt de Bond van Leraren (BvL) ontvangen voor vervolgbesprekingen in verband met de positieverbetering van leraren. De bewindsman heeft deze mededeling vastgelegd in een brief na het onderhoud tussen de lerarenvakbond, de minister en raadsadviseurs. Het intern overleg waar de minister het over heeft moet deze week plaatsvinden. De BvL is blij met de brief.

Voorzitter Wilgo Valies zegt aan Starnieuws dat het bestuur goed gestemd is na het gesprek met de Biza-minister en de raadsadviseurs. ‘Plooien zijn gladgestreken en er is een goede basis gelegd om verder te gaan. Beide partijen zijn van oordeel dat positieverbetering van leraren nodig is.’
Vorig jaar was aangeklopt bij president Desi Bouterse. Echter kwam het niet tot gesprekken, omdat het kabinet van de president consequenties verbond aan de toonzetting in een brief van de BvL aan het staatshoofd. Toen hebben gedane uitspraken van Valies ook kwaad bloed gezet bij de raadsadviseurs.

De BvL-voorzitter wil niet uitweiden of er specifiek over de brief is gesproken. Hij volstaat met: ‘We zijn in actie geweest en daarom zijn we uitgenodigd door de minister. Er is een goede basis gelegd en knelpunten zijn besproken. Wij kijken naar het grotere belang en oplossing van het vraagstuk.’
Vergeleken met collega’s in het Caribisch Gebied moet er nog veel gedaan worden aan de positie van onderwijsgevenden in Suriname. Met de schaarse middelen die leraren ter beschikking hebben wordt toch kwalitatief goed onderwijs verzorgd, benadrukt de vakbondsman. Eerder is ook de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) door minister Leilis en zijn team ontvangen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May