Lachman moet nog politieke keuze maken
09 Mar 2015, 06:00
foto


Assembleelid Harish Monorath heeft zijn keuze gemaakt. Hij zal op de lijst van de ABOP in Paramaribo worden gekandideerd. Zijn 'twee mans' Premdew Lachman uit Nickerie heeft de knoop niet doorgehakt. Nadat de gesprekken met V7 zijn gesprongen, heeft Monorath gekozen voor ABOP. Starnieuws verneemt dat Lachman een samenwerking met de NDP ook niet uitsluit.

Lachman heeft gesproken met NDP-topper Winston Lackin (minister van Buitenlandse Zaken). Lackin om commentaar gevraagd, bevestigt tegenover Starnieuws dat er vriendschappelijke gesprekken gevoerd zijn met Lachman. "Hij praat niet namens Nieuw Suriname maar op persoonlijke titel. Wij zijn beide Nickerianen en zijn bevriend met elkaar. Het gaat niet om een officiële onderhandeling, maar aftastende gesprekken.

Lachman zegt aan Starnieuws in de marges van De Nationale Assemblee gesproken te hebben met Lackin. Hier was Monorath ook bij. "Dat gesprek ging over koetjes en kalfjes. Het was niet echt een gesprek over samenwerking", merkt Monorath op. Lachman zegt opgemerkt te hebben tegenover Lackin dat hij en Monorath nog in de Mega Combinatie zijn. Hij verwacht dat er nog een officieel gesprek komt. "Als wij uit elkaar gaan, kan dat als vrienden gebeuren", merkt Lachman op. Hij zal de komende dagen beslissen welke kan het op zal gaan. "Een formeel gesprek met de NDP is er nog niet gevoerd", benadrukt Lachman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May