Brunswijk: Monorath en Touw Ngie Tjouw, sterke jongeren
08 Mar 2015, 01:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk wordt diverse keren gezegend met zijn verjaardag. Het is groot feest in het Ronnie Brunswijk stadion in Moengo. Zangeres Marlene Waal zingt 'Sranan Gowtu'. (Foto: René Gompers)


Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, die zijn 54ste verjaardag viert in Moengo, is een gelukkige man. Hij gaat vol vertrouwen de verkiezingen in. Brunswijk heeft de samenwerking met KTPI/PDO beklonken. Hij haalde assembleelid Harish Monorath en de ex-NPS jongerenleider, Gordon Touw Ngie Tjouw, naar voren. Hij vroeg extra aandacht voor deze twee jongeren die nu de ABOP ondersteunen. Tijdens de algemene ledenvergadering is de Alternatieve Combinatie geproclameerd.

Brunswijk zei dat Monorath een zwaar gewicht is. Hij komt op de kandidatenlijst van de ABOP in Paramaribo. "De mensen die vinden dat wij etnisch zijn, laten ze goed kijken", merkte Brunswijk op. Hij merkte op dat Monorath de jongste advocaat is. "If ie da probleem, ye bel a man en ai pur yu na ini", zei hij aan het goed opgekomen publiek in het Ronnie Brunswijk stadion, zaterdagavond. Over Touw Ngie Tjouw zei Brunswijk "a man disi ben rigeri na NPS-jongeren. Luku ing bun, a boi na zwart/geri now". Brunswijk die schor is, hield een korte toespraak en bedankte eenieder voor het welslagen van zijn verjaardag. Herhaalde malen werd geroepen dat Brunswijk gaat voor het presidentschap.

Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, zei dat de samenwerking met Brunswijk een hereniging is. Soemita merkte op dat hij tijdens de Binnenlandse Oorlog als een van de eerste leiders opkwam voor Brunswijk. Hij had ook veel contact met hem tijdens de vredesbesprekingen. Soemita hoopt dat hij zijn doelen zal bereiken. De zangeres Marlene Waal (bekend van de Vrolijke Jeugd) zong 'Sranan gron e kon gowtu noya'. Zij merkte op dat haar stem voor de ABOP is. Zij zegende Brunswijk, die hier dolblij mee is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May