Miskin woont Caribische vergadering ILO bij
06 Mar 2015, 22:20
foto
ATM-minister Micheal Miskin op de 9de Meeting van Caribische Ministers van Arbeid.


Vijftien ministers van Arbeid hebben deelgenomen aan de tweejaarlijkse vergadering van de Caribische afdeling van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Minister Michael Miskin heeft samen met zijn collega's de sessies van de 9e ministersvergadering op de Bahama's geleid. Het thema was ‘Decent Work for Sustainable Development’ (Waardig werk voor duurzame ontwikkeling).

De vergadering werd op 3 en 4 maart gehouden en werd ook bezocht door de secretaris-generaal van de ILO, Guy Ryder. Minister Miskin intervenieerde bij de evaluatie van de vordering die tussen de vorige meeting in 2013 en de huidige zijn geboekt. Hij leidde de sessie werkgelegenheid en productiviteit. Hij presenteerde daarbij ook de stand van zaken in Suriname over gaps tussen vraag en aanbod van getrainde werknemers, het arbeidsmarktinformatiesysteem, de relatie tussen training en werkgelegenheid en productiviteit en de rol van tripartisme en sociaal dialoog daarbij. Groene banen en klimaatsverandering kwamen ook aan de orde op de meeting.

Op de laatste dag werd de slotverklaring aangenomen met aanbevelingen voor de Caribische landen die in 2017 zullen worden geëvalueerd. Miskin werd bij de meeting bijgestaan door Shoblina Chotkan-Somai en Glenn Piroe van respectievelijk de ATM-onderdirectoraten Arbeidsmarkt en Juridische en Internationale Zaken, meldt het ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May