Eindelijk een goed gebaar!
07 Mar 2015, 04:00
foto


Het is zeer prijzenswaardig, dat dhr. Hendrik Sakimin, DNA-lid van de PL/VA (Pertjaja Luhur/Volks Alliantie) uit Commewijne, in navolging van partijgenoot Ronny Tamsiran, zich niet meer beschikbaar stelt voor een volgende zittingstermijn als DNA-lid.

Dhr. Sakimin, die twee zittingsperioden in DNA heeft gezeten, kwam niet zo sterk naar voren! Dit is ook niet gebleken bij Ronny Tamsiran, alsook niet bij Jenny Warsodikromo (NDP), terwijl dit niet het geval is bij Shailendra Girjasing (VHP); ex-UPS-er (Unie van Progressieve Surinamers) .

Sakimin behaalde in 2010: 3.293 stemmen, Tamsiran:645 en S. Girjasing: 2.199.
Ambieert Sakimin ook een ministerspost, eveneens als zijn ondervoorzitter, Tamsiran?

Velen dienen het voorbeeld van deze leden op te volgen. Er zijn partijvoorzitters; alsook DNA-leden, die eeuwig hun posities willen behouden. Geef de jongeren tóch eens de kans!

Dezerzijds wordt gesteld, dat de strijd in mijn geboortedistrict (Commewijne) een heel zware zal worden. Dit aangezien de ABOP, PDO en de KTPI een combinatie zijn aangegaan.
Deze politieke strijd aan te gaan tegen de NDP met de KTPI/NS en de V7 met de PL, is niet te onderschatten. Uit mijn eigen ervaring weet ik, dat Waldie Naïn (PDO) in 1991 in DA91-verband; alsook de KTPI in NPK (Nationale Partij Kombinatie) verband in 1977 niet te onderschatten zijn!!
Hopelijk zullen er capabele-, integere- en oprechte kandidaten geplaatst worden.

Politici hebben ook een voorbeeldfunctie en van hen wordt verwacht, dat ze ook zo’n figuur zijn. Dit om te dienen, dat de jeugd zich kan identificeren met hun ideologie en visie. Deze ideologie dient zij aan de jongeren over te dragen door een corruptievrij- beleid te voeren en vooral niet aan eigen belang te denken.
Een goed functionerende politicus moet in staat zijn om in nauw contact te zijn met het volk en op te komen voor het algemene belang .

Roy Harpal
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May