Grote Rekendag ingeluid op Nabawischool
02 Mar 2015, 18:40
foto
Leerlingen van de Nabawischool doen knip-en plakopdrachten op de 'Grote Rekendag'.


Met zang en toneel is de ‘Grote Rekendag’ vanmorgen creatief ingeluid op de Nabawischool. Leerkrachten en de leerlingen van het Gewoon Lager Onderwijs worden op deze dag gestimuleerd om te leren rekenen en rekenen met geld.

Het rekenen met geld staat centraal tijdens deze ‘Grote Rekendag’ die een voorloper is op de Global Money Week. Bij één van de spelletjes die de leerlingen vandaag hebben gedaan, hebben ze geleerd hoe te besparen als zij hetzelfde product op twee plekken met verschillende prijzen zien.

“Keuzes maken, goed nadenken en niet al het geld in één keer gebruiken,” geeft Yvonne Caprino mee. Zij is van de Stichting Projecten Christelijk Onderwijs Suriname die het evenement samen met de Centrale Bank van Suriname heeft georganiseerd. Ze stelt dat door het omgaan met geld, de mens kan leren rekenen.

Ingeborg Geduld-Nijman, directeur van het directoraat Toezicht Kredietwezen van de CBvS, vindt dat veel kinderen rekenen moeilijk of saai vinden. “Rekenen heb je nodig voor bijna alles in het leven.” Zij hoopt dat de leerlingen door de oefeningen en spelletjes zullen beseffen dat rekenen ook heel leuk kan zijn. De Centrale Bank vindt rekenen heel belangrijk, omdat het nodig is voor bijvoorbeeld de studie en huishouding, stelt de Centrale bankfunctionaris.

Landelijk doen 125 scholen mee aan dit project dat voor de tweede keer wordt georganiseerd. Vandaag waren de scholen in Wanica en Paramaribo aan de beurt. Commewijne en Marowijne worden morgen aangedaan. De Global Money Week die dit jaar voor de twee keer wordt gehouden duurt van 10 tot en met 14 maart.


Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May