98 id-kaarten gemaakt bij CBB op eerste zondag
02 Mar 2015, 04:00
foto
Het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is tot de verkiezingen elke zondag open voor het maken van identiteitskaarten. (Foto: Leroy Troon)


Op de eerste zondag heeft het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) 98 identiteitskaarten vervaardigd. Tot 25 mei kan het publiek nu ook op de zondag op het hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat terecht voor het maken van id-kaarten. "Wij hebben besloten om op de zaterdag niet meer tot 12 uur maar van 8 tot 15.00 uur open te zijn. Op zaterdagen loopt het storm. Gemiddeld drie honderd id-kaarten worden er dan gemaakt", deelt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteitskaarten, mee aan Starnieuws.

Vorig jaar zijn er 53.464 id-kaarten gemaakt. Hiervan waren 1.164 beschadigd, 25.834 zijn ingeruild, 13.338 personen hebben voor het eerst een id-kaart gemaakt. De politie heeft aan 9 mensen toestemming gegeven om een nieuw legitimatiebewijs te maken, terwijl via de districtscommissaris 1.390 personen in de gelegenheid zijn gesteld hiervoor. Voor dit jaar zijn tot en met 23 februari 6086 legitimatiebewijzen gemaakt.

Finsy deelt mee dat met het oog op de verkiezingen het CBB vanaf gisteren zeven dagen per week open is voor het maken van id-kaarten. Van maandag tot en met vrijdag kunnen mensen van 7.30 tot 17.00 uur terecht bij CBB. De meest drukke dagen zijn maandag en vrijdag. Na 15.00 uur is het minder druk.

Het aanmaken van id-kaarten is door digitalisering teruggebracht van twintig tot vijf minuten, deelt Finsy mee. Wie eenmaal binnen is, wordt gelijk geholpen en gaat met de id-kaart naar buiten. Wanneer het druk is, moeten mensen wel wachten op hun beurt. De verificatie duurt iets langer als het gaat om mensen die hun legitimatiebewijs kwijt zijn en toestemming van de districtscommissaris of politie hebben gekregen. Finsy doet een beroep op mensen die hun id-kaart moeten vervangen, niet tot het laatste moment te wachten om een nieuwe te maken. Het CBB doet er alles aan om het publiek zo veel mogelijk tegemoet te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May