Bezorgde Ravishant schenkt spaarpot aan Bedevaartsoord
23 Feb 2015, 05:00
foto
Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegent Ravishant Jiawan. Hij heeft zijn spaarpot met geld gedoneerd voor herstel van het getroffen oord. (Foto: Leroy Troon)


De jeugdige Ravishant Jiawan is een paar keer naar het Bedevaartsoord geweest. Toen hij hoorde dat door de springvloed donderdag het oord getroffen werd, heeft het hem diep geraakt. Ravishant besloot om zijn spaargeld te doneren om zo een bijdrage te leveren om de mandir weer in orde te helpen krijgen. Ook zijn broertje en zusje zijn verdrietig om het gebeurde.

De vader en moeder van de kinderen vertellen hoe de kleintjes geraakt zijn. "Ravishant wilde vrijdag al naar het oord gaan om geld te geven. Maar wij zijn vandaag gekomen. Nu is het wat rustiger", legt zijn moeder uit aan Starnieuws.

Ravishant zegt dat de plaats weer mooi moet worden. "Ik vind het erg wat er is gebeurd. Daarom wil ik helpen", vertelt hij. Ravishant heeft een bootje gemaakt van karton. Pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, is diep getroffen door het gebaar van het kind. "Volgende keer als zoiets gebeurt, dan hebben wij een bootje", zei hij aan Ravishant. De pandit heeft de kinderen en hun ouders gezegend voor het prachtige gebaar.

Bajnath zegt dat hij blij is met elke hulp. Hij zal de donaties gebruiken om de plek zo snel mogelijk in orde te krijgen. Hij kon het gezin Jiawan in de mandir ontvangen, die net schoongemaakt was door VHP-jongeren. Bajnath is dankbaar voor alle hulp die geboden is. Hij is vast van plan er alles aan te doen opdat het Bedevaartsoord behouden blijft voor de samenleving.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May