Nieuwe stijl Imeao moet eerste diploma’s uitreiken
23 Feb 2015, 12:00
foto
Wilgo Valies


Dit schooljaar moet de eerste geslaagde van Imeao nieuwe stijl worden afgeleverd. Echter zal veel van de studenten zelf afhangen, zegt Wilgo Valies, lid van de stuur- en adviesgroep herstructurering Imeao. Vorig studiejaar moest de eerste geslaagde van niveau 2 al zijn afgeleverd. Dit is niet gelukt, omdat de scholieren niet alle modules hebben gehaald. Het behalen van alle modules is een voorwaarde voor het ontvangen van een diploma. Dit jaar is het derde jaar van Imeao nieuwe stijl.

Valies merkt op dat in deze nieuwe onderwijssituatie studenten niet verplicht zijn om alle vier leerjaren te doorlopen namelijk niveau 2 tot en met 4. Het eerste jaar is het basisjaar. Niveau 4 is iets meer dan een mbo- opleiding terwijl niveau 3 kan worden vergeleken met een mbo-opleiding.

Voor een vlotte doorstroming naar het volgende studiejaar moet 80% van de modules worden gehaald. Studenten die het diploma niveau III behalen zijn direct inzetbaar in het werkveld. Scholieren die bijvoorbeeld een hbo of universitaire studie willen doen stromen door naar niveau IV. Studenten van niveau III en IV kunnen dus zelfstandiger werken, weet het commissielid.

Over het verloop van de opleiding is Valies redelijk tevreden. Echter zijn er nog wat kinderziektes die overbrugd moeten worden. Hierover is er constant overleg met de leraren en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Voor het samenstellen van het curriculum voor niveau 4 worden voorbereidingen getroffen voor het instellen van vakgroepen.

Na 30 jaar werd het onderwijs op het Imeao in 2012 vernieuwd. Het onderwijs is beter afgestemd op wat het bedrijfsleven verwacht van afgestudeerden van deze onderwijsinstelling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May