Families omgeving Crematieoord nog steeds onder water
22 Feb 2015, 01:10
foto
Woningen bij het crematieoord te Weg naar Zee heeft nog steeds te lijden van de wateroverlast. (Foto: Leroy Troon)


Generaties lang wonen enkele families in de omgeving van het crematieoord te Weg naar Zee. Zij hebben vanaf donderdag te lijden van het overtollige water, dat nog steeds niet is weggetrokken. Zij hebben nauwelijks aandacht gekregen van de autoriteiten. "Wij hopen dat ze ook naar ons omkijken", zegt Bryan Muller aan Starnieuws.

Door de hoge golven zijn de erven onder water gelopen. Sommigen hebben water in hun huis gehad. De kreek langs de dijk, heeft ook ervoor gezorgd dat het water op de erven belandde. "Het pompgemaal bleef open en pompte het water naar de kreek. De kokers die het water naar de zee moeten afvoeren, konden dit niet verwerken. In plaats van dat het water naar de zee werd afgevoerd, stroomde het naar onze erven. Toen het water bleef stijgen, zijn we naar de politie gegaan voor hulp. Wij hebben verzocht om de pomp stil te zetten. Langzaam zakt het water nu", legt Muller uit.

Het gaat nog even duren voor het water helemaal is weggetrokken. "Wij houden ons hart vast, want over vier weken wordt er weer een hoge springvloed verwacht. Hopelijk zal de hulpdijk dan af zijn en het water kunnen tegenhouden", zegt Muller bezorgd. Hij hoopt dat de autoriteiten zich ook persoonlijk komen oriënteren bij hen. Tot nu toe is haast alle aandacht gegaan naar het Bedevaartsoord. 'Wij waren ook daar om uit te leggen dat ook naar ons probleem wordt gekeken", deelt Muller mee. Hij hoopt dat zij ook ter plekke kunnen vertellen wat het probleem is. In ieder geval moeten de kokers die het water naar de Atlantische Oceaan moeten afvoeren, worden vervangen, want ze zijn te smal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May