Surinaamse juwelen op internationale markt
21 Feb 2015, 22:00
foto


Na een voorbereiding van twee jaren door JVS International Business Group, een Belgisch-Surinaams bedrijf, is het over zes weken zover. Dan zijn de ambachtelijk vervaardigde MAIA juwelen met het opschrift ’Designed in Suriname’ verkrijgbaar op de internationale markt. De juwelen zullen tot eind van het jaar in ruim 200 landen te koop zijn.

De juwelen worden vervaardigd van wit en geel goud met speciale Swarovski stenen erin verwerkt. Voor de verwerking van de stenen is er een samenwerking met Swarovski leveranciers. JVS-manager Namita Ajodhia zegt, dat de eerste MAIA lijn 72 ontwerpen omvat die beperkt op de markt zullen komen. “Uit de eerste lijn zal er per ontwerp slechts één exemplaar per stad worden verkocht. De designs worden in Suriname ontworpen en de marketing gebeurt mede door telemarketing vanuit Suriname.”

Ajodhia geeft aan dat het marktonderzoek uitermate goede vooruitzichten laat zien. “Wij bekijken mogelijkheden om de productie op te voeren naar 10.000 stuks per ontwerp voor 10.000 steden.” Voor zover bekend behoren de MAIA juwelen tot de weinige Surinaamse producten die op zo een brede schaal verkrijgbaar zullen zijn op de internationale markt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May