Staatshoofd en politieke partijen eens over gedragscode
20 Feb 2015, 14:44
foto
President Desi Bouterse in gesprek met vertegenwoordigers van politieke partijen. (Foto: Raoul Lith)


Vertegenwoordigers van de politieke partijen DOE, Pertjajah Luhur (PL) en de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en president Desi Bouterse zijn op één lijn als het gaat om het hanteren van een algemene gedragscode tijdens de verkiezingscampagnes. Het staatshoofd heeft vandaag een gesprek gehad met de vertegenwoordigers die zullen deelnemen aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen.

Een gedragscode zal de eerbiediging van en respect voor “onze etnische, religieuze en culturele verscheidenheid hoog moeten houden.” Het negatief bespreken van personen op politieke podia is ook aan de orde geweest tijdens het gesprek vanmorgen dat op uitnodiging van de president heeft plaatsgevonden. Er is onderling een beroep op elkaar gedaan om dit verschijnsel te vermijden. De gesprekspartners hebben de code van de Interreligieuze Raad in Suriname met instemming ontvangen.

Tijdens het gesprek is ook de 1 procent regeling bij registratie van politieke organisaties besproken. De politieke vertegenwoordigers en president Bouterse waren het over eens om de gebruikte procedure te handhaven met de kanttekening dat direct na de verkiezingen een evaluatie van de kiesregeling wordt aanbevolen.
De gezamenlijke verklaring over de gedragscode en de 1 procent regeling is getekend door president Desi Bouterse, DOE-voorzitter Carl Breeveld, PL-ondervoorzitter Soewarto Moestadja en VHP-vertegenwoordiger Jules Ajodhia.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May