Parmessar geeft uitleg over hulpdam Weg naar Zee
20 Feb 2015, 10:12
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken in gesprek met de bewoners van Weg naar Zee, bij het Bedevaartsoord. (Foto: Edward Troon)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft veel overtuigingskracht aan de dag moeten leggen om de bewoners van Weg naar Zee uit te leggen welke actie nu ondernomen zal worden. Graafmachines zijn bezig om een hulpdam aan te leggen. Aan de mensen heeft de bewindsman gevraagd om extra grond te geven voor de hulpdam.

De mensen zijn behoorlijk verhit omdat ze vinden dat er geen structurele maatregelen worden getroffen. Er wordt opgemerkt dat er alleen maar een dam is gebouwd, waar rijke mensen wonen. De mensen klagen dat hun landbouwgewassen zijn vernietigd. Parmessar legt uit dat de hulpdam landinwaarts zal worden opgezet. Vlakbij de zee zullen de golven de dam weer wegslaan.

De bewindsman houdt de mensen voor dat het om een noodsituatie gaat. Met de wet in de hand kan de overheid ook terrein onteigenen. "Maar wij willen met u praten om nog een stuk terrein te geven voor de hulpdam", zegt Parmessar. Hij belooft dat de 8 kilometer dijk zal komen. Er wordt gewerkt aan de financiering. Het gaat om ruim US$ 100 miljoen voor een structurele oplossing. Nu zal er gewerkt worden aan een noodoplossing. Het is de minister gelukt om de mensen rustig toe te spreken, waardoor de machines aan het werk zijn gegaan. Vanmiddag worden er weer calamiteiten verwacht omdat de golven nog hoger zullen zijn dan gisteren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May