Graafmachines aangekomen te Weg naar Zee
20 Feb 2015, 08:05
foto
Twee machines van Surzwam bij het Bedevaartsoord. (Foto: Edward Troon)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft donderdagavond laat samen met technici en ondernemers een actieplan in elkaar gezet om de dambreuk te Weg naar Zee aan te pakken. Intussen zijn de eerste graafmachines aangekomen bij het Bedevaartsoord voor het opzetten van hulpdammen.

Wanneer het eb wordt, zullen de machines met het werk beginnen. Er zal eveneens worden gewerkt aan de Brantimakkaweg, waar de dam ook is doorgebroken. Parmessar heeft voor 9.00 uur vanmorgen een spoedbijeenkomst met de bewoners van het getroffen gebied.

Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, zegt aan Starnieuws dat ongeveer veertig personen op het terrein wonen. Zeven mensen hebben geweigerd om de plek te verlaten. Zij zijn de hele nacht in het oord gebleven. De mensen vinden dat ze de heilige plek niet zullen verlaten, want "wij zijn dichtbij God en Hij zal voor ons zorgen".

Het Bedevaartsoord en het crematieoord zijn de meest bedreigde gebieden op dit moment. Zoals de situatie er nu uitziet, zal het niet mogelijk zijn crematies uit te voeren. Door de dambreuk daar, is het crematieoord nu niet te gebruiken. Resten van lijken die donderdag gecremeerd zijn, zijn weggespoeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May