Bewoners Bedevaartsoord en omgeving erg geschrokken
20 Feb 2015, 06:37
foto
Niermala Chaitsingh (in het rood) verleent sinds gisteren hulp aan mensen die hun woning moesten verlaten. 27 mensen hebben in deze zaal te Awarahe de nacht doorgebracht. Een deel is thuis bij mevrouw Chaitsingh opgevangen. (Foto: Edward Troon)


Sinds donderdagmiddag is Niermala Chaitsingh bezig met mensen te helpen evacueren van het Bedevaartsoord te Weg naar Zee en omgeving. Zij heeft een deel van de mensen thuis bij haar te Kasabaholo opgevangen. "Ik was bij het Bedevaartsoord en zag het water steeds maar stijgen. Ineens was het water tot mijn knieën. De mensen in het oord en de omgeving waren behoorlijk in paniek geraakt", vertelt Chaitsingh vanmorgen aan Starnieuws.

Zij heeft seniorenburgers geholpen om de plek te kunnen verlaten. In de avond is hulp gekomen van de politie, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en de brandweer. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken oriënteerde zich ook ter plekke. De dijk is op verschillende plaatsen doorgebroken. "Ik heb een oma van 73 jaar geholpen om weg te komen. Zij is pas geopereerd", vertelt Chaitsingh, die sinds gistermiddag geen oog heeft dichtgedaan.

Een groot deel van de mensen heeft de nacht doorgebracht in een zaal te Awarahe. "Er zijn nog steeds kinderen en seniorenburgers bij het Bedevaartsoord. Zij willen niet weg. Zij zijn ook bang. De mensen hebben heel veel schade geleden, want alles is nat geworden. Zij durven niet naar buiten te komen", zegt Chaitsingh. "Wij willen dat de dijk zo snel mogelijk wordt gebouwd", benadrukt Maaltie die bij het Bedevaartsoord woont. "Dit is vreselijk wat er is gebeurd. Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. De mandir was helemaal onder water. Deze keer is het heel erg", zegt Maaltie. Nu is het weer vloed en het water stijgt door de dambreuken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May