Ruim 35 personen geëvacueerd
20 Feb 2015, 00:13
foto


Tot middernacht zijn ruim 35 kinderen, vrouwen en seniorenburgers geëvacueerd uit het Bedevaartsoord te Weg naar Zee en woningen uit de omgeving. Een deel van de mensen is opgevangen door een particulier. Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), zegt aan Starnieuws dat een deel van de mensen in een zaal te Awarahe is ondergebracht. Ook het crematieoord heeft behoorlijk veel last van overtollig water. Resten van gecremeerde lijken zijn weggespoeld. Grote delen van het gebied staan blank.

Slijngaard verwacht een volgende springvloed rond vier uur in de ochtend. Door de harde wind, ontstaan er metershoge golven. De dam te Weg naar Zee is door de enorme kracht van het water op verschillende plekken doorgebroken. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft zich donderdagavond ook ter plekke georiënteerd. Hij heeft de mensen in het getroffen gebied toegesproken en beloofd dat in de ochtend hulpdammen opgezet zullen worden.

De springvloed wordt ook vrijdagmiddag verwacht. "De situatie is best ernstig. Veel spullen van de mensen in de omgeving zijn beschadigd door de grote hoeveelheden water die in de huizen zijn binnengedrongen", zegt Slijngaard. Het NCCR heeft matrassen en andere spullen getransporteerd naar de locatie waar de mensen die geëvacueerd zijn, worden opgevangen. Die situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, deelt Slijngaard mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May