Surinaamse Brouwerij geeft gastcollege over duurzaamheid
19 Feb 2015, 20:00
foto
Opgedeeld in verschillende groepen worden de studenten door de brouwerij rondgeleid. Links Ruiz Soekha, Distribution & Services Manager. (Foto: Surinaamse Brouwerij NV)


Voor het vak 'Duurzaam Ondernemerschap' zijn 3e jaars studenten Bedrijfskunde van de Anton de Kom Universiteit van Suriname op een interactief bedrijfsbezoek geweest bij de Surinaamse Brouwerij. Dit bezoek is voortgekomen uit interesse voor de vele duurzaamheidsactiviteiten van Surinaamse Brouwerij. Het programma bestond uit een gastcollege duurzaam ondernemerschap en een specifieke opdracht waaruit een winnaar is gekozen.

De studenten zijn ontvangen door algemeen directeur Rene Kruijt en manager Duurzaamheid Flip van Woerkom. Zij hebben uitleg gekregen wat maatschappelijk verantwoord ondernemen inhoudt en welke rol het bedrijfsleven op zich kan nemen in het verduurzamen van Suriname. Belangrijkste les is geweest bij maatschappelijk verantwoord ondernemen, een lange termijn investering is, loont en ervoor zorgt dat je als bedrijf kan blijven bestaan in de toekomst, zegt docent Leeroy Jack.

De studenten hebben een uitgebreide brouwerij rondleiding gekregen waarbij de focus lag op alle duurzaamheidsaspecten van Surinaamse Brouwerij. De studenten kregen te zien hoe het water- en energieverbruik worden gereduceerd en hoe de brouwerij haar afval scheidt. De brouwerij, studenten en universiteit kijken met succes terug op het bedrijfsbezoek en hopen dat er in de toekomst nog meer wordt samengewerkt.

Surinaamse Brouwerij zegt voorop te lopen op het gebied van duurzaam ondernemen en investeert aan de hand van een duurzaamheid strategie in het milieu, de medewerkers en de samenleving. Door het jaarlijks verstrekken van studiebeurzen maken studenten ook onderdeel uit van de duurzaamheid strategie. Een belangrijk onderdeel van de strategie is het stakeholder dialoog. “Investeren in duurzaamheid kan je niet alleen doen en om ons duurzaamheidsverhaal te delen spreken wij daarom met veel stakeholders. Positieve reacties, maar ook de nodige input zijn voor ons van grote waarde geweest. Het interessante aan het bedrijfsbezoek is dan ook dat de studenten niet alleen van ons hebben geleerd maar wij ook zeker van de studenten, zegt Van Woerkom.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May