Bronto Somohardjo: Dc Miranda werkt ons opzettelijk tegen
19 Feb 2015, 15:20
foto


Bronto Somohardjo is niet te spreken over de mededeling van districtscommissaris (dc) Jerry Miranda dat er geen vergunning is aangevraagd voor de car audio battle van 28 februari. "De dc houdt óf de gemeenschap voor de gek, óf hij heeft verkeerde informatie. Wij hebben sinds 6 februari een aanvraag ingediend en hebben het bewijs ervan, want we hebben een strookje gekregen van het commissariaat", zegt Bronto Somohardjo aan Starnieuws. Hij is woedend op de dc.

De dc met de mededeling van Bronto Somohardjo geconfronteerd, zegt dat hij intussen op de hoogte is gesteld door het secretariaat dat er een aanvraag is ingediend. "Het duurt een tijdje voor alle stappen genomen zijn en de stukken bij mij op het bureau belanden. Er wordt al een hele tijd reclame gemaakt, zonder dat er vergunning verstrekt is", legt Miranda uit. Hij zegt dat op basis van het advies van de politie bepaald zal worden of vergunning verleend wordt aan de car audio battle van Pertjajah Televisie.

Bronto Somohardjo zegt dat hij zijn hart vasthoudt, want de dc is ook voorzitter van het hoofdstembureau van Paramaribo. "Wij worden op alle manieren tegengewerkt. Eerst werd er gezegd dat wij toestemming aan NV Havenbeheer moeten vragen. Nu blijkt dat het terrein op naam van NV Trailblazer is, komt hij met dat wij geen vergunning hebben aangevraagd. De gemeenschap moet inzien dat Pertjajah Luhur wordt tegengewerkt", meent Bronto Somohardjo. Hij vindt het erg dat liefhebbers van car audio battle op deze manier gedupeerd worden. Ook buren zouden worden bewerkt om te klagen over geluidsoverlast.

Miranda merkt op dat Bronto Somohardjo wel op zijn woorden moet letten. De vergunningsaanvraag is nog niet op zijn bureau. Hij heeft de advertentie verschillende keren gehoord, waar de car audio battle wordt gepromoot. De dc zegt dat hij op basis van berichten in de media dat het terrein aan de Mangrovelaan in tien maanden tijd moet worden ontruimd, een brief heeft geschreven naar het bestuur van de partij. Nu aangetoond is dat het terrein op naam van Trailblazer staat, is de kous voor hem af.

Partijvoorzitter Paul Somohardjo reageert beheerst op de verwikkelingen. "Ik ben blij dat de dc ingezien heeft dat wij geen toestemming van NV Havenbeheer nodig hebben", zegt Somohardjo vanuit Nederland aan Starnieuws. Hij is verbaasd over de houding van de dc in deze kwestie. Somohardjo vindt dat Miranda zaken eerst moet uitzoeken voordat hij ongefundeerde uitspraken in de media doet. "Wij wachten het advies van de politie, die ons beste kameraad is af. Wij zullen ons neerleggen bij het standpunt van de politie", zegt Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May