De streken van Digicel
19 Feb 2015, 22:00
foto


Het mag duidelijk zijn dat Telecommunicatiebedrijven hun inkomsten hebben zien dalen door initiatieven als Skype, Whatsapp, etc. Om toch nog wat inkomsten binnen te halen, maken de rode duivels in Suriname het wel heel erg bont. Je wordt bijna dagelijks overspoeld met promotiecampagnes van Digicel zelf én van andere bedrijven.

Het laatste type SMS berichten valt onder de categorie SPAM. Ik heb immers nooit toestemming gegeven om reclameberichten van derden te ontvangen en ik kan mij er ook niet voor afmelden. Dit type SMS berichten wordt door Digicel aan bedrijven verkocht onder de naam DigicelMORE. Een andere, in mijn ogen zeer agressieve, verkooppraktijk van Digicel zijn de aanbiedingen van het 5-5-5 Promo plan voor internet op je mobiel. Ik kreeg een SMS met die aanbieding en dacht laat mij er voor een keer gebruik van maken. Wat schetst mijn verbazing? In plaats dat het keurig na 5 dagen eindigt, wordt het automatisch verlengd!! In het bevestigingsbericht van Digicel staat dan inderdaad, toets *136*9*46# om verlenging te annuleren. De omgekeerde wereld dus.

Vol goede moed nam ik contact op met de TAS, dé telecom waakhond van Suriname. Onze beschermer tegen al het telecom kwaad. Bij mijn eerste belletje werd ik vriendelijk aangehoord en er werd gezegd dat ik terug gebeld zou worden. Ik wacht nog steeds op het telefoontje. De tweede keer werd er opgenomen en gelijk opgehangen. De derde keer kwam er iemand aan de lijn die nauwelijks goed Nederlands sprak en aangaf dat de boodschap wordt “doorkekeven”.

Hopelijk dat de TAS bij het lezen van dit bericht nu wel ingrijpt bij de rode duivels die alleen uit zijn op winstbejag en de laatste centjes aftroggelen van dit toch al arme volk.


J. Verhulst
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May