Vp deelt eerste verzekeringspasjes in Wanica uit
18 Feb 2015, 17:00
foto
De eerste verzekeringspasjes voor Wanica zijn vandaag verstrekt. (Foto: Wanita Ramnath)


De eerste verzekeringspasjes voor de voorheen on- en minvermogenden zijn vandaag in het LSB-stadion te Lelydorp uitgedeeld. De verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben de aanwezigen voorzien van hun pasjes.
Vicepresident (vp) Robert Ameerali zei dat de regering zich verplicht voelt om ontwikkeling te brengen in het land.


“Een van de problemen was wat wij zouden moeten doen met de mensen die niet in staat zijn om de medische zorg te betalen. Wij hebben een herregistratie gedaan en de eerste groep is in kaart gebracht. De selectie heeft op basis van een vragenlijst plaatsgevonden”, deelde Ameerali mee. Hij attendeerde de aanwezigen dat zij nu mogen bepalen bij welke huisarts zij geregistreerd willen staan. Hij merkte op dat de basiszorg geen onderscheid maakt tussen mensen met of zonder geld; hiermee doelde hij op de on- en minvermogen kaarten. Ook stelde de vp dat alle ziekenhuizen en specialisten ermee werken.

Ameerali voerde aan dat Wanica een groot district is met een grote gemeenschap. Gestreefd wordt naar een gezond volk, zodat de kinderen uit deze gezinnen ook gezond opgroeien. De eerste zes pasjes werden uitgereikt en daarna mochten de verzekeringsmaatschappijen dit gedeelte verder afhandelen. Hij benadrukte om goed gebruik, maar geen misbruik, van de pasjes te maken. Hij legde de mensen uit dat werkgevers de helft van de kosten moeten betalen en de werknemer zorgt voor de andere helft. Mensen die ergens werken zijn daarom teruggestuurd om met hun werkgevers deze kwestie te bespreken. Hierop zal er streng toegezien worden. Voor kinderen onder de zestien jaar, schoolgaanden en zestig plussers is de zorg gratis.

Amini Amat zegt aan Starnieuws dat zij opgelucht is met haar pasje. “Ik ben nu verzekerd van goede gezondheidszorg. Ik heb mijn huisarts al en ik moet mij alleen nog registreren”, vertelt Amat.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May