Honderden wachten op uitspraak rechter in zaak Sasur-SRS
18 Feb 2015, 10:04
foto
Protesterenden bij het kantongebouw aan de Grote Combéweg. (Foto: Raoul Lith)


Rechter Maytrie Kuldipsingh is om tien uur nog niet aangevangen met de zaak Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) tegen staatsradio SRS. Vandaag moet er uitspraak komen of Sasur toestemming krijgt om de bezittingen van SRS op de veiling te brengen. Partijen hebben geen overeenstemming bereikt. Nu is pas de eerste zaak in behandeling genomen. Sasur-SRS is elfde op de rol.

Honderden mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de SRS, de Surinaamse Artiesten Vereniging, Vereniging van Surinaamse Organisatoren en de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname. Zij vinden dat de rechter rekening moet houden met de maatschappelijke gevolgen indien SRS op de veiling terechtkomt.

Het was de bedoeling om een petitie aan te bieden aan De Nationale Assemblee om 10.00 uur. Verwacht werd dat er dan al duidelijkheid zou zijn in de zaak. De organisatoren hebben besloten om toch eerst het vonnis af te wachten. Er zijn al diverse keren een petitie ingediend bij De Nationale Assemblee, maar een bevredigende oplossing is uitgebleven. Uiteindelijk is toch besloten om naar De Nationale Assemblee te gaan voor het aanbieden van de petitie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May