Protestdemonstratie tegen Sasur begonnen
18 Feb 2015, 08:32
foto
De petitie bestemd voor De Nationale Assemblee wordt ondertekend in de Palmentuin. (Foto: René Gompers)


In de Palmentuin is vanmorgen de protestdemonstratie begonnen tegen Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur). Burgers wordt gevraagd om een petitie te ondertekenen, die aangeboden zal worden aan De Nationale Assemblee. Verwacht wordt dat de rechter vandaag uitspraak doet over het veilen van de bezittingen van de SRS.

Edwin Geffery, die de activiteiten coördineert, zegt dat het gaat om een signaal. De maatschappij wordt ontwricht door Sasur. "Wij zullen het probleem vanaf de wortel oplossen". Hij benadrukt dat het om een vreedzaam protest gaat. "Maar wij zullen bewijzen dat het volk de macht heeft". Er gaan stemmen op om Prim Ramlal, voorzitter van Sasur, "terug te posten naar Nederland".

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, is ook naar de Palmentuin geweest om de petitie te ondertekenen. Hij benadrukte dat hij als deel van de Staat, SRS als staatsmedium ondersteunt. De bewindsman zei dat hij elke dag naar de SRS luistert en het medium behouden moet blijven. De demonstratie wordt live uitgezonden door SRS en STVS. De demonstranten gaan nu naar het kantongebouw.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May