Miranda verleent alleen onder voorwaarden PL vergunning
18 Feb 2015, 01:30
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost.


Pertjajah Televisie maakt enige tijd reclame voor een car audio battle voor 28 februari, maar heeft nog geen vergunning hiervoor aangevraagd. Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost, heeft dinsdag een spoedbrief geschreven aan het hoofdbestuur van Pertjajah Luhur (PL). Hierin staat dat er alleen onder voorwaarden vergunningen verstrekt zullen worden aan PL om aan de Mangrovelaan activiteiten te organiseren. Miranda verwijst naar het rechterlijke vonnis, waarbij is vastgesteld dat het terrein aan NV Havenbeheer toebehoort.

Miranda zegt aan Starnieuws dat hij het vonnis heeft opgevraagd, maar hij heeft in de media gelezen dat de rechter een uitspraak heeft gedaan. PL moet het terrein binnen tien maanden ontruimen. De dc is bereid vergunning te verlenen aan de politieke organisatie als er toestemming is van de eigenaar, NV Havenbeheer, om activiteiten te organiseren. "Dit heeft niks met partijpolitiek te maken. Ik kan niet voorbij gaan aan het vonnis van de rechter. Als het terrein aan iemand anders toebehoort, kan er zonder toestemming van de eigenaar geen festiviteiten worden gehouden", stelt Miranda.

De dc zegt zich ervan bewust te zijn dat hij ervan beschuldigd zal worden politiek te bedrijven "maar dit is niet het geval", benadrukt hij. Miranda haalt aan dat zonder vergunning te hebben aangevraagd, er reclame wordt gemaakt. Daarnaast is de politie bezig met opsporen van accu's die gestolen zijn van telecommunicatiebedrijven. Gebleken is dat mensen die met car audio battle bezig zijn, zich schuldig gemaakt hebben aan diefstal en heling. De politie heeft tien personen in verzekering gesteld en meer dan 90 accu's zijn in beslag genomen. Miranda zegt bereid te zijn mee te werken aan een spoedvergunning indien PL kan aantonen dat ze gerechtigd is om activiteiten te houden op het terrein. Dit geldt ook voor politieke bijeenkomsten waarvoor er vergunning nodig is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May