Hersenen Monorath/Lachman werken op volle toeren
18 Feb 2015, 02:20
foto
De assembleeleden Harish Monorath en Premdew Lachman.


Het is wikken en wegen voor de assembleeleden van Nieuw Suriname, Harish Monorath en Premdew Lachman. Wordt het V7 of zal het ABOP zijn. "In ieder geval heb ik niet gesproken met de NDP, ANC, KTPI, de Nieuwe Leeuw, Nieuwe Stijl KTPI", antwoordt Monorath op een vraag van Starnieuws. Lachman en Monorath zeggen dat ze een aanbod hebben van V7 en van ABOP.

In Nickerie biedt VHP plek 3 aan voor Lachman. Dit aanbod is goed genoeg "want wij kunnen de zetel in Nickerie halen", zeggen de politici zelfverzekerd. In Paramaribo is de elfde of zeventiende plaats beschikbaar voor Monorath. Hij beseft dat het niet gemakkelijk is om op voorkeur gekozen te worden in Paramaribo, waar meer dan 5000 stemmen nodig zijn om binnen te komen. "Ik heb hard gewerkt de afgelopen vijf jaar, maar in 2010 is Jules Wijdenbosch die president is geweest, niet binnengekomen als lijstduwer", stelt Monorath. In het weekend zal met de coördinator van V7, Chan Santokhi verder worden gesproken", zegt Monorath. Een bilateraal gesprek tussen VHP, NPS en Nieuw Suriname is ook niet uitgesloten.

Wat ABOP betreft, zijn er aantrekkelijke plekken beschikbaar. Een belangrijk deel van de achterban van Monorath/Lachman heeft bezwaren tegen deze samenwerking. "Wij zullen met ABOP voor vrijdag afronden, want het is nu kort dag", stelt Monorath. Een samenwerking met ABOP of V7 betekent dat Monorath en Lachmon niet als Nieuw Suriname kunnen samenwerken, maar op moeten gaan in de partij waarmee samengewerkt wordt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May