'Ebolatraining' voor actoren Paramaribo
17 Feb 2015, 20:00
foto
De trainers laten zien hoe de 'Ebolapakjes' gebruikt moeten worden. (Foto: Raoul Lith)


Ruim dertig personen werkzaam bij de verschillende ziekenhuizen, Regionale Gezondheidsdienst (RGD), het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Nationaal Leger en de Brandweer volgen een tweedaagse training 'Managing infectious diseases and use of PPE'. Er zijn twee specialisten uit Cuba die informatie delen over hoe om te gaan met infectieziekten zoals Ebola. Ook wordt er een demonstratie gegeven hoe de persoonlijke beschermingsmiddelen 'Ebolapakjes' aan te trekken.

"Je moet constant blijven trainen. Je moet ieder keer meer ervaring proberen op te doen. We zijn nu bezig met preparedness and response," zegt Meryll Zeefuik, disaster coördinator van Volksgezondheid. Ze geeft aan dat de trainers zelf de situatie in Angola hebben ervaren. "Dus zij kunnen meer field practice geven aan de mensen vanuit hun ervaring." Van de twee trainers is één specialist Infectious Diseases en de ander een epidemioloog.

Zeefuik geeft aan dat de training over besmettelijke ziekten (infectious diseases) gaat, maar de focus is nu gelegd op Ebola. Voor de training wordt er gebruikt gemaakt van level 2 uitrusting. De Amerikanen hadden Suriname level 4 pakken gedoneerd. Dezelfde training is vorige week gehouden in Nickerie. Zeefuik zegt dat deze bijscholing niet veel verschilt met die van het ministerie van Defensie. De Nationale Garde van South Dakota heeft toen de training verzorgd.


Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May