Publiek laconiek over perikelen V7
17 Feb 2015, 00:00
foto


Belachelijk. Het was te verwachten. Een gemene streek. Zo klinken enkele van de reacties op het uitreden van de KTPI uit de V7 combinatie. Starnieuws is de straat opgegaan om de meningen te peilen. ‘V6’ is wat volgens velen de nieuwe naam voor de combinatie moet zijn. Anderen zijn niet geïnteresseerd in de perikelen (video) van politici. “Het is verkiezingstijd. Elke keer hetzelfde.”

De geïnterviewden geven aan dat Willy Soemita, voorzitter van de KTPI, vanaf het begin vaag deed over zijn standpunten. Dit blijkt uit zijn toespraken op de verschillende podia. “Hij paste nooit in dat geheel. Hij sprak altijd anders” en “zijn uitspraken waren vreemd”, merkten de mensen op straat op. De KTPI stapt uit de combinatie omdat de partij meer posities wilde hebben op de kandidatenlijst. De Pertjajah Luhur heeft enkele plaatsen opgeofferd aan de KTPI. Soemita was niet tevreden met ‘aalmoezen’.

De samenwerking zou volgens veel kiesgerechtigden onmogelijk zijn. Voor anderen had KTPI zich gewoon niet moeten aansluiten en gewoon bij de NDP moeten blijven. “Ze zijn gewoon teruggekeerd. Nu via een andere partij maar ze zijn gewoon terug.” De KTPI gaat een samenwerking aan met PDO van Waldi Nain. Deze partij gaat samenwerken met de NDP.

Een groep meent dat de combinatie nooit V7 had moeten heten. Zij hadden liever een naam met het woord ‘blok’ erin. V6, V-nul, negatief V7, zijn enkele suggesties voor een nieuwe naam. Anderen zijn nuchter over de situatie. “Het maakt niet uit hoe de partij heet. Het gaat erom dat men op ze gaat stemmen of niet op ze gaat stemmen” merkt een student op. “De naam hoeft niet te veranderen. Het kan zijn dat iemand anders zich gaat aansluiten”, zegt een andere. Sommigen zijn blij met het vertrek van de partij. “KTPI was altijd de zwakste schakel. Dat ze eruit zijn gestapt zal geen groot gemis zijn voor V7. Ik denk dat ze juist sterker zijn met KTPI erbuiten.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May