Sozavo werkt samen met verzekeringsmaatschappijen
17 Feb 2015, 06:00
foto
De directeur van Sociale Zaken, Melitia Sentelia en Maurice Roemer, directeur van Self Reliance na de ondertekening. (Foto: Sozavo)


Assuria, Parsasco, Staatszorg NV en Self Reliance hebben op het kabinet van de vicepresident een dienstverleningsovereenkomst getekend met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). De overeenkomst heeft onder meer betrekking op de uitvoering van artikel 7 lid 3 en 10 van de wet Nationale Basiszorgverzekering, waarbij Sozavo de premie geheel of gedeeltelijk betaalt voor bepaalde groepen of categorieën van personen.

Bij de ondertekening vorige week, waren naast vicepresident Robert Ameerali en de vertegenwoordigers van de maatschappijen, ook minister Alice Amafo en de directeur van Sociale Zaken Melitia Sentelia aanwezig. Sentelia tekende namens het ministerie. De voorlichting van Sozavo zegt dat het de bedoeling is dat partijen zich zullen inspannen om de toegankelijkheid, de betaalbaarheid en de financiering van de basiszorg in het algemeen te bewaken en te verbeteren.

Het overbrengen van het Sozavo bestand naar de verzekeringsmaatschappijen zal geleidelijk plaatsvinden. De overeenkomst met verzekeringsmaatschappij Fatum zal op een later tijdstip worden getekend, zegt Ameerali. Amafo zegt uit te kijken naar een goede samenwerking met de verzekeringsmaatschappijen.

Maurice Roemer, de directeur van Self Reliance voerde namens de verzekeringsmaatschappijen het woord. Hij verzekerde dat het sociaal maatschappelijke aspect voorop gesteld zal worden en dat samen met het ministerie gewerkt zal worden naar verdere verbetering van de dienstverlening. De afgesloten verzekeringen zullen een looptijd hebben van 12 maanden en eindigen behoudens andere omstandigheden bij het bereiken van de leeftijd van 60 jaar. Betaling van de premie door het ministerie zal volgens de overeenkomst binnen 90 dagen plaatsvinden vanaf de 1e maand waarop de factuur betrekking heeft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May