Tien kilometer weginfrastructuur voor Wit Santi
16 Feb 2015, 22:40
foto
De dorpsouderen voerden de startceremonie uit bij de toekomstige Julius Swedoweg. (Foto: BIC-Para)


Het commissariaat van Para legt twee nieuwe wegen compleet met loostrenzen aan te Wit Santi en herstelt er ook de bestaande looppaden en rijwegen. De wegen worden verbreed en belegd en de ontsluitingskreek in het gebied wordt opgehaald. Het gaat in totaal om ongeveer 10 kilometer infrastructuur die wordt aangepakt.

De werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd door het commissariaat, onder technische begeleiding van het ministerie van Openbare Werken. Het dorpsbestuur heeft toestemming gegeven om het zandmateriaal dat nodig is voor het beleggen af te graven in hun economische zone. Met een ceremoniële plechtigheid is gisteren het startsein gegeven voor de werkzaamheden. Een bezoek van regeringsfunctionarissen zit ook in de planning.

Districtscommissaris (dc) John de La Fuente zegt dat de gemeenschap vaker geklaagd heeft over de slechte infrastructuur. Leerlingen en senioren kunnen moeilijk vervoerd worden door de bestaande wegen, die bij alle weersomstandigheden moeilijk begaanbaar zijn. Hij riep de dorpelingen op om het werk te ondersteunen bij de uitvoering en gaf aan dat alle problemen van het dorp geleidelijk aangepakt zullen worden door de overheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May