Noordoosten VS kreunt onder sneeuwstormen
16 Feb 2015, 18:00
foto
Voetgangers lopen langs besneeuwde metro rails in Boston. (Foto: Reuters)


Het zal nog even duren voor het noordoosten van de Verenigde Staten kan bekomen van de reeks sneeuwstormen die hij over zich heen krijgt. De lage temperaturen – tot 17 graden onder het normale – worden verergerd door de sterke wind.

Een vierde grote sneeuwstorm in Boston, Massachusetts, heeft februari gemaakt tot de maand waarin de meeste sneeuw is gevallen in de geschiedenis van de stad. Tot nog toe zijn bijna 2.000 vluchten geannuleerd, de meeste van luchthavens in Boston en New York.

Zware sneeuw en vriesregen worden ook voorspeld voor de zuidelijker gelegen staten Indiana en Kentucky. Het aparte weersysteem dat zich in dat gebied ontwikkeld zal deze week naar verwachting naar het oosten trekken en meer sneeuw en temperaturen onder nul meenemen voor het noordoosten.

In delen van New England zijn meldingen van bijna 60 centimeter sneeuw na de laatste storm dit weekend. In Boston ligt er 33 centimeter sneeuw. Het bijtende koude weer in het noordoosten van de VS en Canada zal naar verwachting aanhouden in maart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May