Santokhi: Symbool KTPI wordt uit logo verwijderd
16 Feb 2015, 00:00
foto


De coördinator van V7, VHP-voorzitter Chan Santokhi, zegt aan Starnieuws dat van te voren afgesproken was dat er geen naamsverandering zou komen, wanneer een van de partijen zou besluiten uit de combinatie te stappen. Het symbool van de KTPI zal uit het logo worden verwijderd. Voor de rest blijft alles gehandhaafd, ook de naam.

Santokhi zegt dat hij allereerst alle leiders van V7 persoonlijk informeert hoe het gesprek is gelopen met de KTPI-delegatie die bestond uit voorzitter Willy Soemita en ondervoorzitter Iwan Ganga. In de ochtend komen de leiders bijeen om de situatie te bespreken en een antwoord te formuleren naar KTPI. Deze partij wil ook geen samenwerking meer op regionaal niveau, ook al was er een overeenstemming bereikt. Soemita zegt aan Starnieuws dat zijn partij ook niet gelukkig was over de verdeling, maar deze toch geaccepteerd heeft. Gehoopt werd om op het niveau van De Nationale Assemblee hiervoor een compensatie te vinden, maar dit is niet gebeurd.

De KTPI is niet tevreden met de drie plekken die ze toebedeeld heeft gekregen. Het gaat om de eerste plaats in Commewijne, nummer 2 in Para en de elfde plek in Paramaribo. Deze partij had ook onder andere in Wanica een plaats gewild. De plek in Commewijne en Para was van Pertjajah Luhur (PL). Toen het reeds duidelijk was dat de KTPI uit de boot zou stappen, heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo, reeds gezegd dat die posities dan terug zullen komen naar zijn partij. Somohardjo is tot 21 februari uitlandig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May