Bij proclamatie ANC: Aandacht voor agrarische sector
16 Feb 2015, 02:00
foto
Armand Kanape, voorzitter van PBP. (Foto: René Gompers)


A Nyun Combinatie (ANC), bestaande uit Seeka, Broederschap in de Politiek 2011 (BP-2011) en de Plattelands Bewoners Partij (PBP) hebben bij de proclamatie zaterdag benadrukt dat onderwijs, agrarische sector en ondernemerschap belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het binnenland. De partijleiders Armand Kanape (PBP), Paul Abena (Seeka) en Linus Diko (BP-2011) wezen op de achterstand die het binnenland heeft ten opzichte van het kustgebied. Daarom is de bundeling volgens hen noodzakelijk.

Kanape benadrukte het belang van de ontwikkeling van de agrarische sector. Mensen uit het binnenland zijn al meer dan driehonderd jaar bezig met gezinslandbouw. De agrarische sector is bijzonder belangrijk voor het binnenland, maar opeenvolgende regeringen hebben veel te weinig aandacht hieraan besteed.

"Het maakt niet uit of iemand rijk is of arm, mooi is of lelijk, in een krot woont of een groot huis, waar je ook woont, je moet eten", benadrukte Kanape. Hij vindt dat de mensen de middelen moeten hebben om de landbouw in het binnenland tot ontwikkeling te brengen. Er wordt veel gedaan door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in diverse districten, maar het binnenland komt er volgens Kanape bekaaid van af.

De voorzitters van de partijen benadrukten dat het belangrijk is om deel uit te maken van de regering waardoor de belangen van de binnenlandbewoners beter behartigd kunnen worden. Kanape merkte op dat hij van alle bevolkingsgroepen houdt. Overal zijn er mensen die achtergesteld zijn. Hij kaartte aan dat het voor iedereen duidelijk is dat de achterstand groter is in het binnenland. Abena en Diko wezen er op dat het hier niet gaat om een etnische, maar regionale bundeling van partijen. Dit is nodig omdat het binnenland extra aandacht nodig heeft. Abena zei dat ook in het binnenland ondernemerschap moet worden gestimuleerd. De mensen moeten wegwijs gemaakt worden. Het binnenland heeft de extra stimulansen nodig om uit de vicieuze cirkel te kunnen geraken. Diko zei dat onderwijs het allerbelangrijkste is om uit de armoede te kunnen geraken. ANC zegt vol vertrouwen de verkiezing in te gaan.

U kunt de samenwerkingsovereenkomst hier downloaden.
pdf-icon.gif Samenwerking_ANC.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May