5 NPS-onderafdelingen Para hebben zich bij NDP aangemeld
15 Feb 2015, 01:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse spreekt de structuren toe in het nieuwe informatiecentrum van Coronie, zaterdagavond. (Foto: Edward Troon)


NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, deelde op een vergadering in Coronie zaterdagavond mee dat vijf onderafdelingen van de NPS-Para zich aangemeld hebben bij de paarse partij. Hij haalde aan dat uit verschillende partijen mensen de NDP komen versterken. Bouterse merkte op dat veel mensen het niet zien zitten in de partij waar ze zitten, want ze zijn ontevreden. Zij worden met open armen verwelkomd.

In een brief aan het afdelingsbestuur NPS-Para en het hoofdbestuur zeggen vijf onderafdelingen hun vertrouwen op in de besturen. Zij hebben het assembleelid Patrick Kensenhuis gevraagd om een eigen fractie te vormen in De Nationale Assemblee. Partijvoorzitter Gregory Rusland om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij contact heeft gehad met Kensenhuis. Toen had hij de brief van de onderafdelingen nog niet gezien. Rusland merkt op dat het om drie onderafdelingen gaat, omdat de twee andere die status nog niet hebben. Kensenhuis heeft nog niet kenbaar gemaakt of hij achter de brief staat.

Rusland merkt op dat de voorzitter van onderafdeling Para-Noord, Percy Stijfmeyer, om een onderhoud had gevraagd. "Ik heb hem tot drie keer toe uitgenodigd voor een gesprek, waar dag en datum was bepaald. Hij is nooit gekomen. Op een structurenvergadering waar de heer Stijfmeyer erbij was, heeft hij de uitnodiging publiekelijk gedaan. Het hoofdbestuur staat open voor een gesprek. Als er sprake is van een conflict is dat niet het geval met de leiding van de partij", stelt Rusland.

De NPS zal nagaan of alle bestuursleden van de onderafdelingen achter de brief staan. "Uit inventarisatie is gebleken dat de meeste bestuursleden van de onderafdelingen niet op de hoogte zijn van het schrijven", deelt Rusland mee. De partij gaat verder met het werk in Para. Waar het nodig is, zullen er maatregelen worden getroffen, merkt Rusland op. Hij verwacht dat er meer politieke aanvallen zullen komen op de NPS en haar partners.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May