Vishnudatt: Stoerdoenerij oppositie veranderd in 'smekerij'
15 Feb 2015, 08:00
foto
Tijdens de assembleevergadering vorige week vroeg de oppositie weer om de begroting zo snel mogelijk te behandelen.


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) vindt dat na stoerdoenerij de oppositie nu overgegaan is om te smeken. Hij laat via Starnieuws optekenen dat oppositieleden riepen 'jullie hebben regeermacht, breng zelf quorum op. Toon je meerderheid'. Nu wordt een andere taal gesproken nu geen quorum verlenen als politiek-strategisch instrument niet werkt.


Het assembleelid merkt op dat diverse minachtende en arrogante kreten werden geuit in het najaar van 2014 naar het hoofd van assembleevoorzitter Jennifer Simons en andere coalitieleden. Toen weigerde de oppositie consequent om quorum te verlenen. "Daardoor konden de voorbereidende commissievergaderingen, om uiteindelijk te komen tot de openbare behandeling van de begrotingen keer op keer geen voortgang vinden. En nu vragen zij verwijtend en met stemverheffing aan voorzitter Simons wanneer de behandeling van de begrotingen op de agenda komt, 'want goedkeuring is noodzakelijk met het oog op de te houden algemene verkiezingen op 25 mei a.s."

Het scenario van stoerdoenerij lijkt meer op gecamoufleerde smekerij, meent Vishnudatt. "Heeft men nu eindelijk door dat de 'politieke strategen en adviseurs', de meeste overzee, de oppositie machtsdronken gevoerd hebben en op het verkeerde been hebben gezet? En nu na de ontnuchtering krijgt men de realiteit van alledag opgediend en moet men het eigen braaksel inslikken want nu wordt spontaan en zonder morren quorum verleend".

Het onbezonnen en onmaatschappelijk optreden van de oppositie brengt het gehele land in een hachelijke situatie, je kunt bijna praten van een overmachtssituatie, meent het assembleelid. Voorzitter Simons heeft volgens hem het vergaderschema in huishoudelijk verband besproken en dat voorziet ook in de behandeling van de begrotingen in de eerste helft van maart, "natuurlijk indien de oppositie haar obstructief en destructief handelen nalaat. We mogen uit de collectieve smekerijen 'van de overkant' gerust concluderen dat de oppositie een 'boemerangvormig koekje van eigen deeg' heeft gekregen".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May