PVF-Wanica gaat op in NDP
14 Feb 2015, 00:00
foto
Samipersad Jarbandhan, voorzitter van PVF-Wanica, wordt verwelkomd door NDP-hoofdbestuurslid Rashied Doekhie. Op de achtergrond assembleelid Amzad Abdoel. (Foto: René Gompers)


PVF-Wanica bestaat niet meer. Deze afdeling van de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) is opgegaan in de Nationale Democratische Partij (NDP). De ceremonie heeft vrijdagavond plaatsgevonden te De Nieuwe Grond, in Wanica. De PVF is een samenwerking aangegaan met de Nationale Partij Suriname (NPS), die deel uitmaakt van V7. Er is een gezamenlijk informatiecentrum opgezet in Nickerie.

De aanleiding voor de breuk met PVF is gekomen door de samenwerking van de partij met de NPS. Het besluit is niet in goede aarde gevallen, omdat gekozen is om met een partij te werken die geen ontwikkeling voorstaat, zegt Samipersad Jarbandhan, voormalig voorzitter van PVF Wanica. "Vanaf vandaag bestaat PVF Wanica niet meer. We gaan op in de NDP", kondigt Jarbandhan aan, voordat de brieven gericht aan het hoofdbestuur worden opgelezen. In de brieven wordt het lidmaatschap van de kernbesturen opgezegd. De partij had zeven kernen in Wanica.

Er zijn verschillende redenen aangehaald om van partijkleur te veranderen. Er is altijd zichtbare ontwikkeling geweest onder president Desi Bouterse, stelt Jarbandhan. "Tijdens de revolutie, toen weer in 1996 en de afgelopen vier jaren weer". De aanpak van onderwijs heeft ook een grote rol gespeeld bij het besluit.

Er is lang vergaderd over de radicale stap om op te gaan in de NDP. "Ik heb van de partij gehouden, maar ons vertrouwen is geschaad door voorzitter Jairam", voert Jarbandhan aan om zijn stap te motiveren. "Voorzitter, ik zou je nooit laten maar u heeft een besluit genomen waarmee we het niet eens zijn. Als ik u ooit bewust of onbewust onaangenaam ben geweest, vergeef me." De nieuwe NDP-leden zijn verwelkomd door onder andere de assembleeleden Amzad Abdoel en Rashied Doekhie. De aangesterkte NDP gaat voor vijf van de zeven zetels in Wanica.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May