Verdachte huilt na horen strafeis
13 Feb 2015, 10:00
foto


Dwight A., meer bekend als ‘Scar face’, heeft tweeënhalf jaar celstraf tegen zich horen eisen van officier van Justitie, Reshmi Rathipal, op de rechtszitting van donderdag. Hij wordt ervan beschuldigd op 23 juli diefstal middels geweld gepleegd te hebben. Rechter Marie Mettendaf vroeg de verdachte om op te houden met huilen, omdat hij niet voor het eerst in aanraking met de politie is gekomen en dus weet hoe het toegaat op de zitting. De officier merkte op dat de verdachte herkend is aan een bijzonder litteken aan zijn gezicht. Daarom wordt hij ook ‘Scar face’ genoemd.

Advocaat Hedley Derby voerde aan dat de diefstal niet bewezen is, omdat er geen enkele ondersteuning in het dossier is gevonden. De verdachte was die bewuste dag wel op de locatie en hij ging tekeer. Volgens de raadsman zou hij geen goederen weggenomen hebben. De gestolen goederen zijn niet bij de verdachte aangetroffen.
De verdachte ontkent spullen weggenomen te hebben op 22 juli 2014 uit een Chinese supermarkt in het district Sipaliwini. Ook was hij onduidelijk in zijn verklaringen, want hij beweerde in de eerste instantie een keer naar de zaak geweest te zijn. Daarna verklaarde hij twee keer geweest te zijn, maar kwam weer terug op zijn verklaringen.

Eerder werd er in deze zaak een agent gehoord. Hij verklaarde dat hij een telefonische melding gehad heeft. Na onderzoek bleek dat de verdachte twee keren naar het pand geweest was. Toen hem de toegang verboden werd tot de winkel, begon hij tekeer te gaan. Hij forceerde het traliewerk van de zaak en nam belkaarten, alcoholische dranken en geld weg. Hij was gewapend met een houwer. Toen de verdachte voor de tweede keer terugkwam en spullen wegnam, begon hij ook tekeer te gaan en te bedreigen. De bewaker van het pand loste toen een schot, waarna de verdachte vertrok. De winkelier had de verdachte ook positief herkend. Hij was met de boot onderweg naar Albina, toen de politie een tip kreeg. Hij werd toen gearresteerd. Op 10 maart zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May